2023-2024 Kayıt yenileme ve Yeni Kayıt İşlemleri

Sayın Veliler,

Millî Eğitim Bakanlığı Bilim ve Sanat Merkezleri Yönergesi'nin 12. Maddesi 1. Fıkrasına göre, "BİLSEM'e yerleştirme kararı alınan öğrencilerin kayıtları tanılama kılavuzunda belirtilen takvime göre velileri tarafından yaptırılır".

Ayrıca, Millî Eğitim Bakanlığı Bilim ve Sanat Merkezleri Yönergesi'nin 12. Maddesi 4. Fıkrasına göre, "BİLSEM'e kayıtlı olup kayıt güncelleme döneminde işlem yaptırmayan öğrencilerin BİLSEM ile ilişiği kesilir." denilmektedir.

11.07.2023 4264

İlgi madde çerçevesinde ekte sunulan Kayıt Yenileme Formlarının tarafınızca aşağıdaki link ten çıktısının alarak Ağustos ayı sonuna kadar Müdürlüğümüze teslim edilmesi gerekmektedir.

2022-2023 Eğitim Öğretim yılı Sinop Bilim ve Sanat Merkezine Kayıt hakkı kazanan öğrencilerimizin ise yeni kayıt belgeleri ile Merkezimize başvurmaları gerekmekte olup, kaydı bulunan öğrencilerimizin her sene kayıt yenileme yaptırmaları gerekmektedir.

Hem öğrencinizin herhangi bir hak kaybına uğramaması için hem de 2023-2024 Eğitim Öğretim yılının planlamasının sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için Kayıt Yenileme Formunun doldurulup Merkezimize ıslak imzalı olarak teslimi gerekmektedir.

Kayıtlarda herhangi bir sorun yaşanmaması ve sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi adına, işlemleriniz için belirtilen tarihlerde kayıt yenilemeyi yapmanız rica olunur.

2023-2024 Eğitim Öğretim yılında Sinop Bilim  ve Sanat Merkezine öğrenci kayıtları 25 Ağustos tarihine kadar devam edecektir.

YENİ KAYIT HAKKI KAZANAN ÖĞRENCİLER İÇİN,

1- Sınav Sonuç belgesi

2-Öğrenci Nüfus Cüzdan Fotokopisi

3-Öğrencinin Dört Adet Vesikalık Fotoğrafı (Son 6 ay içinde çekilmiş)

4- E-okuldan alınmış onaylı öğrenci belgesi (öğrencinin kayıtlı olduğu okuldan alınacak)

5-Öğrenci Bilgi Formu     meb_iys_dosyalar/57/01/817565/dosyalar/2023_07/11104809_Ogrenci-Bilgi-Formu.doc

6-Kayıt Formu ve Muvafakat Belgesi         meb_iys_dosyalar/57/01/817565/dosyalar/2023_07/11104959_YENI-KAYIT-ve_Muvafakat-2023.docx

KAYITLI ÖĞRENCİLER İÇİN

1- Kayıt Formu ve Muvafakat Belgesi   meb_iys_dosyalar/57/01/817565/dosyalar/2023_07/11104225_1-KAYIT_YENILEME_ve_Muvafakat-2023.docx

2-  Öğrenci Bilgi Formu   /meb_iys_dosyalar/57/01/817565/dosyalar/2023_07/13123110_OGRENCI-BILGI-FORMU.doc

Yukarıda belirtilen tüm belgelerin tükenmez kalemle ıslak imzalı olarak doldurularak  kurumumuza teslim edilmesi halinde yeni kayıt ve kayıt güncelleme işlemi yapılabilecektir. Kayıt güncellemeyen öğrencilerin kaydı Milli Eğitim Bakanlığı Bilim ve Sanat Merkezleri Yönergesinin 14/3. Maddesi gereği silinecektir.

Ders Programlarımız ve Eğitim-öğretime başlama tarihimiz internet sitesinde yayınlanacak olup duyurular için internet sitemizi düzenli takip etmeniz önem arz etmektedir.

Eğitim-öğretim yılı içinde öğrencilerimiz yada Velilerimiz ders programlarını ve öğrenci durumlarını danışman rehber öğretmenleri aracılığı ile takip edeceginden danışman rehber öğretmeni ile velilerimizin iletişim halinde olmaları önemlidir.

Danışman rehber öğretmen listesi internet sitemizden yayinlanacaktir. Velilerimiz öğrencilerimizin ders programlarını mesai saatleri içerisinde Merkezimize gelerek elden teslim alabileceklerdir.

Eğitim-Ogretim yılı içerisinde velilerimizin gerek danisman rehber öğretmenleri gerekse ders öğretmenleri ile ders saatleri (15:00-20:30) dışında görüşmeye gelmesi diğer öğrencilerimizin derslerinin aksamasinin önüne geçecektir. Ayrıca ders saatlerinde çocuklarımızin güvenliği için sınıflara cikilmamasi rica olunur.

Öğrencilerimiz https://bilsem.meb.gov.tr/BLSLoginOgr.aspx adresinden güncel ders programlarını görebilirler.

Eğitim-Ögretim yılı içinde kendisine bilgilendirme msjı gelmeyen velilerimiz Müdürlüğümüzden telefon numaralarını güncellemelidir.

Proje alanı öğrencilerimiz her dönem en az 2 saat Proje dersi almalıdır. Ders Seçim yada ders bırakma işlemleri sadece Kayıt Güncelleme döneminde veli dilekçesi ile yapılacaktır.

Merkez Müdürü

Tamer YURTSEVEN